Bio

Jeugd

Ben de Boef werd geboren in Heemstede en groeide op in een creatief gezin. In zijn jeugd begon Ben de Boef met graffiti, waar hij zich richtte op zowel de letters als op het figuratieve aspect van de subversieve kunstvorm. Hij ging vervolgens naar het Individueel Voortgezet Kunstzinnig Onderwijs (IVKO), een middelbare school in Amsterdam waar creativiteit voorop staat. Hij wist een diploma te halen aan het Grafisch Lyceum, waarna hij niet veel later in aanraking kwam met de Amsterdamse tattoo-wereld.

Tattoo carrière

Tattoo Parlour Het Ruyterhuis

Na twee jaar in de leer te zijn geweest, opende Ben de Boef in 2011 zijn eigen tattoo shop Tattoo Parlour Het Ruyterhuis op de hoek van de Kalkmarkt en Prins henderikkade te Amsterdam. Het was het voormalige stamkroeg van Michiel de Ruyter en zijn bemanning. Het eenjarig bestaan van de shop vierde hij groots, waar onder andere de Amsterdamse groepen Dret & Krulle  en Zwart Licht optraden.

Ben de Boef Tattoos.

Hij verhuisde naar het hartje van de Jordaan in 2013 en ging verder onder de naam Ben de Boef TattoosIn 2016 ging hij op deze plek samenwerken met de wereldberoemde tatoeëerder Yoji Harada †.

van de Amerikaanse televisieshow Miami Ink.

Schiffmacher en Veldhoen

Rond 2018 ging Ben de Boef bij de shop Schiffmacher en Veldhoen werken, van onder andere de bekende tatoeëerder Henk Schiffmacher, in de Amsterdamse wijk De Pijp.

Private tattoo studio

Anno 2020 werkt Ben de Boef bij Sil Deijs in Nunspeet en daarnaast heeft hij zijn eigen private studio.

 

Hij heeft onder andere de volgende mensen getatoeëerd: